Мебели

Общи условия за ползване

Общи условия за ползване на интернет магазин www.mebelibg.bg

 

Основни приложения

 

Бутик Хоум Трейдинг ООД с ЕИК 200975157 и адрес по регистрация гр. Варна, ул. Безмер 64  е собственик на  онлайн/интернет магазин, който може да бъде достъпен на интернет адрес www.mebelibg.bg

Всеки клиент на www.mebelibg.bg може да закупи предлаганите в онлайн магазина стоки, като спазва Общите Условия на интернет магазина.

Настоящите Общи Условия описват начина, по който се извършва покупко-продажба през онлайн магазина www.mebelibg.bg и се считат за договор за покупко–продажба между клиента и Бутик Хоум Трейдинг ООД.

 Договорът за покупко-продажба  се счита за сключен от момента на направената покупко-продажба в интернет магазина и извършеното предварително заплащане от страна на клиента.

 

Поръчка

 

Изключителен достъп до услугата на www.mebelibg.bg има всеки клиент, който желае да направи поръчка през интернет магазина. Поръчките се правят безплатно и доброволно от страна на клиента, чрез добавянето им в кошницата за поръчки www.mebelibg.bg и въвеждане на необходимите детайли, за да може поръчката да бъде завършена.

За да може системата на www.mebelibg.bg да направи  поръчка е необходимо клиента да предостави необходимата за това информация.

В случай, че клиента не желае да въвежда информация, а предпочита да направи поръчка по телефон, може да използва бутона за бърза поръчка наличен в страницата на всеки продукт. След заявяване на желание за поръчка, консултант на www.mebelibg.bg ще се свърже с клиента използвайки предоставените от негова страна координати за обратна връзка.

Всички продукти, които се предлагат от www.mebelibg.bg са налични за поръчка към момента на самата поръчка.

 

Продукти

 

Всички продукти предложени на сайта  www.mebelibg.bg са представени, чрез изображения, които са предоставени от вносителя или  производителя на конкретния продукт. Всички изображения имат за цел да представят продукта реалистично, но при евентуални разминавания в цветове и реалния продукт Бутик Хоум Трейдинг ООД не носи отговорност.

Продуктите които се предлагат в сайта на www.mebelibg.bg се разделят на две основни категории – серийно производство или мебели, които се произвеждат по поръчка на клиента.

Артикули които са серийно производство се считат за постоянно налични. Те се поддържат на склад и се доставят в срок от няколко работни дни след като поръчката бъде направена и заплатена от страна клиента. Въпреки това е необходимо след като поръчката бъде направена, преди да се извърши заплащане от страна на клиента, наличността да бъде потвърдена от консултант на онлайн магазина. Последното се случва по телефон в рамките на работния ден. Консултант на магазина се свърза с клиента за потвърждаване на наличност и уточняване на детайлите по доставка, като имена, точен адрес и телефон за обратна връзка.

Артикулите, които се произвеждат по заявка на клиента варират в срока на изработка, като в най-общия случай той е около 25 работни дни.

Артикулите, които са турско производство се поддържат налични на склад. Сериите, които не са налични на склад в България се доставят в срок до 40 календарни дни.  

В случай на не наличен и заплатен артикул, заплатената от клиента сума се възстановява до два работни дни по банков път.

При завършване на поръчката клиента се съгласява с общите условия и политиката за поверителност на сайта www.mebelibg.bg Чрез отбелязване на бутона Съгласен съм с общите условия и политиката за поверителност на сайта, клиента се съгласява и извършва електронно потвърждение, с което декларира, че е запознат с Общите Условия.

 

Доставка

 

Доставката се извършва през работен ден от понеделник до петък. В по големите населени места е възможна съботна доставка, като последното се уточнява допълнително с клиента.

В стремежа си да предложим възможно най-добра услуга стойността на повечето продукти, които предлагаме е безплатна.

При поръчки на отделни артикули по задание на клиента, като мека мебел и комплекти мебели е възможно да се начисли минимална стойност на доставката и това се потвърждава от консултант на магазина в момента на приемане на поръчката.

Доставката се извърша от транспорт на www.mebelibg.bg или партньорска куриерска фирма с която магазинът работи.

Доставяме до всяка точка на България и обслужваме малки населени места.

Трябва да се вземе под внимание, че доставката се извършва до входа на адреса и не включва разнос по етажи.

Преди да бъде извършена самата доставка, клиента получава известие. Ако денят за доставка не е удобен, тогава последната може да бъде отменена и зададена за друг ден към куриера.

Всички стоки се доставят във фабрични опаковки. В зависимост от големината на продукта например много на брой артикули или големи пакети по определена пратка е възможно доставката да бъде изпълнена в поредни дни.

Поради спецификата на предлаганите артикули доставката не включва опция преглед. Всеки артикул се доставя разглобен във фабрична опаковка с приложена детайлна схема за монтаж. Ако след получаване и разопаковане на продукта се констатира дефект или продукта не удовлетворява клиента, артикула може да бъде върнат или заменен. За повече информация, разгледайте секция връщане на продукт.

Срока на доставка обявен към Клиента се счита за ориентировъчен. В зависимост от конкретния продукт, срока на доставка се уточнява с консултант на магазина. Молим, да имате предвид, че поради спецификата на артикулите, по-големите габарити и натовареността на куриерските фирми може да бъде отчетено евентуално забавяне, което не зависи от търговеца.

 

Плащане

 

Всички поръчки направени през www.mebelibg.bg може да заплатят чрез следните методи:

С карта през сайта използвайки системата на E-Pay. За целта ако нямате регистрация системата ще ви пренасочи към E-Pay където може да се регистрирате. Самата регистрация отнема няколко минути.

По банков път след издаване на проформа фактура от наша страна.

 • С платежен код към системата на  Easy Pay.
 • Със стоков кредит, чрез услугата на TBI Bank.
 • С наложен платеж на продукти под определена стойност.
 • С 30% предварително заплащане по банков път за поръчки, които не са серийно производство и се произвеждат или доставят индивидуално за клиента.
 • Плащане с банкова карта, през ВПОС(услугата предстои да бъде активирана)

Към всяка поръчка се издава проформа фактура за предварително заплащане и фактура, след като плащането бъде направено.

Фактури се издават на физически и юридически лица.

След като артикула се добави в кошницата и клиента пристъпи към завършване на поръчката последната стъпка е избор на метод за заплащане. В зависимост от продукта, системата автоматично показва, кои са възможните методи. След избиране на метода зададен от клиента системата генерира необходимите детайли, които са необходими за извършване на плащането.

За всички плащания различни от наложен платеж, преди поръчката да бъде процедирана за доставка се изчаква осчетоводяване на сумата от банката полуачател, Easy Pay или E-Pay.

 

Отказване от Договора, връщане на продукт и рекламация

 

Всеки продукт закупен от физическо лице може да бъде върнат или заменен в срок от 14 дни от неговото получаване. Връщането с извършва за сметка на купувача.

След като поръчката бъде доставена и получена от клиента при евентуален иск за връщане на продукта е необходимо да се свържете с нас.  

Клиента също може да върне продуктите, закупени по Договор и е в правото си да получи цялата сума заплатена за продуктите в следните ситуации:

 • Продуктите имат груби повреди, които ги правят несъответни;
 • Доставените продукти са различни (спецификации, количество и др.) спрямо направената поръчка;
 • Продуктите имат производствени дефекти.

В случай, че клиента реши да предяви правото си на връщане на продукт, последното може да се осъществи единствено в срока предвиден от закона, а именно 14 дни.

Иск за връщане на продукт може да бъде предявен единствено, чрез писмена кореспонденция по имейл.  Всички заявки за връщане на продукт трябва да бъдат изпратени по имейл –  contact@mebelibg.bg , където трябва да бъде посочено,  че на основание чл. 50 от ЗЗП Клиента се  отказва от договора за покупка, като задължително посочи банкова сметка, по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на продукта.

В имейла трябва да бъдат посочени имена на клиента, както и номер на поръчка. Ако продукта е доставен с транспортни дефекти, клиента трябва да потвърди последното и изпрати снимки, които потвърждават дефекта.

Използвайте формуляр за упражняване право на отказ, който може да изтеглите ето тук

За да бъде приет продукта и счетен, като валиден за връщане е необходимо да бъде опакован в оригиналните транспортни опаковки и върнат в точният брой пакети, както при получаването. Пример: ако продукта е доставен в три пакета, той следва да бъде върнат в три пакета.

В случай, че продукта е бил монтиран и демонтиран, връщането му няма да бъде уважено, тъй като последното може да наруши оригиналната му стойност.

В стремежа си да съдействаме на клиента за част от продуктите си предлагаме безплатно връщане на артикула. Възможност за последното се предоставя в писмена форма по имейл, след получен иск за връщане на продукта. В случай, че  има възможност за безплатно връщане, след като искането бъде получено, наш консултант уточнява с клиента подходящ ден за вземане на артикула. Този ден е възможно да бъде насрочен единствено в диапазон от понеделник до петък.  Клиента се задължава да предаде на куриера закупеният от него артикул в не нарушена опаковка и същият вид, както е бил получен.

В случай, че Договор е сключен между юридически лица и е издадена фактура на  търговско дружество, се счита се, че сделката е сключена между търговци, поради което Законът за защита на потребителите не се прилага, тъй като той предоставя защита единствено за потребители – физически лица. В този случай заявяване на връщане в срок от 14 дни след получаване на продукта няма да бъде уважено и ще се процедират възможностите за замяна (в случай, че има цялостно нарушение), поправка, частична замяна на конкретни елементи или изпращане на конкретни елементи.

 

Връщане на сума по заплатен и върнат продукт

 

Търговецът се задължава да върне заплатената сума в срок от 14 дни от получаването на уведомлението за отказ, както е предвидено по закон. Той обаче може да отложи възстановяването на сумата, ако не е получил стоките или доказателство, че сте ги върнали. Всички клиенти са задължени да запазят бележката получена при връщане на стоката и я изпратят по имейл към имейла посочен от търговеца - contact@mebelibg.bg

 •  В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на суми става, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 14  дни.

Изискваме и държим възстановяването на суми да се осъществява само с обратна операция по картата,  с която е направено плащането, за да избегнем в бъдеще оспорване на транзакции.

 

Рекламация

 

При рекламация, търговецът е длъжен да я удовлетвори,  като я отремонтира. В случай че са налице няколко неуспешни ремонта, може да се стигне до извод, че стоката е с фабричен дефект, съответно подлежи на замяна с изправна стока от същия вид. В случай че търговецът не разполага с наличности от същата стока, едва тогава има задължение да възстанови платената сума.

Всички рекламации трябва да бъдат предявени в писмен вид contact@mebelibg.bg, като бъдат посочени имена на Клиента, номер на поръчка и снимки, които демонстрират конкретния дефект.

Правото на рекламация и правото на отказ от договора от разстояние са две различни права, които не могат да се упражняват едновременно. 

Отказване от Договора, връщане на продукт и рекламация се извършват единствено по имейл. Номерът за контакти посочен в сайта е към отдел продажби и не се използва за приемане на рекламации или анулиране на поръчки.

 

Гаранция

 

Продуктите на www.mebelibg.bg  се предлагат с гаранция предоставена от производителя. Гаранцията може да включва замяна, ремонт или цялостно връщане на стоката - само в случаите, когато производителя не може да извърши замяна или ремонт.

Гаранцията на продуктите няма да важи при следните случаи:

 • Продукта е с нарушена опаковка, разглобяван или използван
 • Продукта има дефекти и следи от употреба
 • Продукта е в различно състояния от търговския вид, в който е бил доставен

 

Стоков кредит и Закупуване на изплащане 

 

Продуктите в www.mebelibg.bg могат да бъдат закупени на изпащане, чрез възможност за стоков кредит от TBI Bank. В страницата на продукта е интегриран бутон Купи на изплащане с TBIPay. В случай, че клиента предпочете тази опция системата препраща  клиента към системата на TBI Bank. След подадена заявка техен служител се свързва с клиента за уточняване на детайли. Ако заявката за стоков кредит бъде одобрена, служител на www.mebelibg.bg се свързва с Клиента за уточнение на условията и данните свързани с доставката.